Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Ταραμοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά


  • 200 γρ. ταραμά λευκό
  • 400 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα
  • ξύσμα και χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον)
  • 500 ml νερό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 πρέζα μπούκοβο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Μάλλον δε θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου αλάτι διότι ο ταραμάς είναι αλμυρός.
Μεταφέρουμε σε ένα μίξερ το ψωμί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 κ.γ. πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι (ανάλογα την αρεσκεία μας), 100 ml ελαιόλαδο και χτυπάμε.
Προσθέτουμε στο τέλος το ταραμά και χτυπάμε για να δέσει το μείγμα.
Προσέχουμε να δοκιμάζουμε όλη την ώρα και να προσθέσουμε επιπλέον λάδι αν χρειαστεί, πιπέρι και λεμόνι.
Μπορούμε να σερβίρουμε τον ταραμά μας με ντάκο, ελιές, ντομάτα και να ρίξουμε από πάνω φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο και μπούκοβο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου