Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Kέϊκ με γλάσο μερέντας

Υλικά συνταγής


  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλυτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

  • 100 γραμμάρια μερέντα
  • 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα

Εκτέλεση συνταγής


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά , τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού . Κατεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέϊκ και βάζουμε το μισό μείγμα. Έχουμε έτοιμο το ρόφημα κακάο στο οποίο προσθέτουμε και λίγο φρέσκο γάλα και το περιχύνουμε στη φόρμα . Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να “χλιαρώσει” για να ξεφορμάρουμε.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσσο με την μερέντα και την κρέμα γάλακτος ή το χλιαρό γάλα – τα ανακατεύουμε λίγο – και το περιχύνουμε ομοιόμορφα στο κέϊκ που έχουμε τοποθετήσει σε μια πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου