Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Αγιορείτικη συνταγή για νοστιμότατους και αφράτους λουκουμάδες

Υλικά


  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 1/2 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού,
  • 1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι,
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό

για το σιρόπι θα χρειαστούμε

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη,
  • 2 φλιτζάνια νερό,
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι,
  • 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση


Ξεκινάμε με την παρασκευή του σιροπιού. Το βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και το νερό, και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Καίμε σε βαθιά κατσαρόλα λάδι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στον χυλό και με βρεγμένο κάθε φορά κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε όσο χυλό βγαίνει από τον αντίχειρα και τον δείκτη, όταν κλείνουμε την παλάμη σε γροθιά. Ρίχνουμε την μικρή αυτή ποσότητα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώσπου να ροδίσουν.

Τους βγάζουμε πάλι με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε, αν θέλουμε, κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή πραλίνα φουντουκιού, ενώ μπορείτε να τους συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι.

Πηγή: newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου